Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Zumba

Zumba a testnek edzés, a léleknek felüdítő szórakozás!

Az alábbiakban a Nagygyimóton működő zumba órákról kaphattok részletes tájáékoztatást Szalay Krisztina hivatalos zumba oktató beszámolójának köszönhetően!

A Zumba Fitness egy egyedülálló program, amely ötvözi a kardió-edzést, a forró latin ritmusokat, a felhőtlen kikapcsolódást és pozitív életerőt, mindezt úgy, hogy közben átlagosan 600-700 kalóriát éget el egy óra alatt. Az órákon észrevétlenül tanuljuk meg szinte az összes latin tánc alaplépéseit: salsa, merengue, cumbia, reaggeton, calypso, bachata, samba, latin funk és flamenco egyaránt szerepet kap. A cél, hogy élvezzük a zenét és a mozgást.

A zumba programnak sok jótékony hatása van. Íme néhány a legfontosabb előnyök közül:
•magas kalória felhasználás
•fogyás
•segít a pozitív önkép kialakításában
•kidolgozott test
•torna álruhában – A zumba óra ÉDES VEREJTÉK!
•nagyszerű dinamikus magedzés


Gyermekként is szerves része volt életemnek a mozgás, szertornáztam, kézilabdáztam. 2010-ben a zumba rabja lettem. Mivel életemből számomra nem hiányozhat a mozgás és a kikapcsolódás, így részt vettem a zumba oktatói tanfolyamon. Célom, hogy óráimon mindenki önfeledten szórakozzon és megismerje a mozgás valódi szeretetét!


De valójában miről is szól ez az egész, mi is a zumba?
A történet Kolumbiában kezdődött a 90-es évek közepén. Beto Perez latin tánc- és aerobik-oktató egy napon megérkezett szokásos aerobik órájára, és észrevette, hogy otthon felejtette az aerobik CD-jét. Rögtönöznie kellett, és miután kizárólag a kedvenc latin gyűjteménye volt nála, kénytelen volt improvizálni egy edzést. Ekkor vezette le élete első ZUMBA edzését. Sokéves szakmai tapasztalattal a háta mögött meglepetéssel észlelte azt a lelkesedést és fáradhatatlanságot, amit ez az óra hozott ki a tanítványaiból, akik azonnal rajongóvá váltak, és alig várták a következő órát. Ebből a szerencsés véletlenből született meg egy új és forradalmi fitnesz-koncepció, a Zumba Fitness Party.
Miután sikeresen elvégeztem az oktatói tanfolyamot, úgy éreztem ezt az élményt, amelyet egy-egy zumba óra során átéltem meg kell osztanom másokkal is. 2011. áprilisában megtartottam az első zumba órámat Nagygyimóton a kultúrházban és ettől a naptól kezdve a mozgás rendszeressé vált megannyi ember életében.

A nagygyimóti zumbások lelkesedésének köszönhetően nyárra már heti 2-3 alkalommal összegyűltünk 1-1 órára és felkérést kaptunk a községben megtartott falunapon való szereplésre is, amiről nem kell mondanom fantasztikusan sikerült. Ezt követően gyarapodott csapatunk, sokszor 20-an is összegyűltünk, ami ekkora lélekszámú községben igen nagy szám. Nagy örömmel mondhatom, hogy a község női tagjainak élete részévé vált a zumba, a négy éves kisóvodástól a 60 év feletti hölgyek is nagy lelkesedéssel járnak el az órákra.

(Az órákon készült képek elérhetőek a képgalériában, a fotókat köszönjük Lődi Patríciának és Tóth Ernának!)